SVĚTOVÉ HRY, CALI, KOLUMBIE

Světové hry 2013 v kolumbijském Cali probíhají od 25. července do 4. srpna. Jedná se o největší světovou akci neolympijských sportů, která se koná stejně jako olympijské hry jednou za čtyři roky. Her se účastnilo na 4000 sportovců.

Akci zaštítil Český olympijský výbor. Česká výprava čítala 69 reprezentantů v 16 sportech. Obhajuje 1 medaili z posledních her na Taiwanu v roce 2009. Letos však mají Češi mnohem větší medailové ambice a chtějí navázat na úspěšné výpravy z let 2005 a 2001.

Dnes se vrátila naše reprezentantka Radka Krejčová z prestižní soutěže World Games, která byla vybrána WKF na základě svých sportovních výsledků (5 medajlí na ME EKF a 8.místo ve WKF rankingu)

Obsadila velmi krásné i když bramborové 4.místo, kdy udělala dobré jméno naší republice i Českému svazu karate. Vzhledem k tomu, že soutěž je svojí kvalitou a úrovní srovnatelná s Olympiádou, je toto umístění vynikající.

Jen těsně prohrála v boji o bronz s ACO BRAVO Isabel Mallory z Peru 3:2. Takto popsal Radčin úspěch server www.olympic.cz:

Karatistka Radka Krejčová ve váhové kategorii nad 68 kg měla velice těžký los. Po postupu ze čtyřčlenné skupiny potkala v semifinále favorizovanou Japonku Uekusavou, se kterou jen těsně prohrála.
V boji o bronz Krejčová narazila na zkušenou Peruánku, které v hale fandilo 2000 diváků. „Byl to vynikající zápas se skvělou atmosférou. Dokázala jsem otočit skóre a 40 vteřin před koncem jsem vedla 2:1. Pak přišly dva body soupeřky, z nichž minimálně jeden byl sporný, a byl konec. Musím ale uznat, že se prala skvěle,“ řekla devětadvacetiletá karatistka z Hradce Králové, která byla se 4. místem mezi karatistickou elitou nakonec spokojena.

Radko, děkujeme za skvělou reprezentaci.

Ing. Jiří Boček
předseda ČSKe

Zdroje:
http://worldgames2013.sportresult.com

http://www.olympic.cz/front/article/1182