Info k ČLK 2021

Vážení členové ČSKe,

jelikož se v rámci 3. kola Národního poháru bude konat zároveň 3. kolo České ligy karate kumite tým, dovolujeme si zde uvést pár informací:

3. kolo ČLK je zároveň kolem závěrečným. Po jeho skončení tedy budou vyhlášeny kompletní ligové výsledky za celý rok 2021.

Níže si můžete prohlédnout přehled průběžného pořadí v jednotlivých kategoriích po dosavadních dvou kolech.

Zde je rovněž výňatek ze soutěžního řádu, který upravuje způsob určení konečného pořadí ČLK, a to i v případě bodové shody:

O konečném pořadí ČLK rozhoduje umístění v žebříčku ČLK po všech třech kolech, přičemž se vyhlašuje první, druhé a (jedno) třetí místo. Umístí-li se v konečném žebříčku ČLK na některé pozici více týmů se stejným počtem bodů, určuje se jejich konečné pořadí dle následujících kritérií:

  1. nejvyšší počet bodů získaný na jednom kole ČLK;
  2. druhý nejvyšší počet bodů získaný na jednom kole ČLK;
  3. bilance vzájemných utkání, pokud k nim v rámci ČLK došlo (v takovém případě se posuzují pouze celková vítězství či porážky ve vzájemných utkáních, nikoli např. skóre jednotlivých zápasů apod.);

Nastane-li i poté shoda, konají se v rámci třetího kola ČLK rozhodují utkání, která rozhodnou o konečném pořadí jednotlivých týmů. V takovém případě se všechny týmy umístění na totožné pozici utkají soutěžním systémem „každý s každým“.

Jiří Kotala

STK ČSKe

liga_cske_2021_po2kole

https://www.czechkarate.cz/wp-content/uploads/2021/10/liga_cske_2021_po2kole.pdf