Zpráva National Camp Jizerka 2018

Soustředění státní reprezentace se tradičně konalo na konci srpna v osadě Jizerka. Seniorům v přípravě na mistrovství světa a dalším vybraným závodníkům z řad juniorů a dorostenců se věnovali trenéři: Ondřej Musil, Jaromír Musil, Petra Piskačová, Petr Beníšek, Richard Růžička a další z asistentů spolupracující s Radou reprezentace.
Vzhledem k blížící se závodní sezóně byly kondiční tréninky zaměřeny na rychlost a výbušnost, ale nechyběla ani gymnastika, jóga, strečink a další cvičení zvyšující pružnost a ohebnost.
Kataři intenzivně pracovali na technických detailech, speciální kondici vzhledem ke kata, ale i na projevu a emocích. V disciplíně kumite kladli trenéři velký důraz na rozvoj individuality a vlastní specializace každého závodníka. Kromě klasického rámce tréninků vedených trenéry, byl nově vyzkoušen koncept individuální práce, který trenéři i závodníci hodnotili velmi kladně.
Všichni reprezentanti prošli novou baterií fyzických testů, kterou připravila a zrealizovala TMK, stejně jako následující odpolední trénink zaměřený na správné dýchání, práci s hlubokým svalstvem a reflexy.
Soustředění na Jizerce pro mnohé reprezentanty znamenalo nejen uzavření letní přípravy, ale také nominace na Mistrovství světa seniorů WKF v Madridu, která byla podstoupena presidiu ke schválení.